LJETNA ŠKOLA JEDRENJA OKRUNJENA MORSKIM IGRAMA I TRADICIONALNIM LOGOROVANJEM PDF Print E-mail
Written by Mejrema Reuter   
Friday, 26 August 2011 17:04

 

Ono što ljetnu školu jedrenja Jedriličarskog kluba Trogir čini izuzetno atraktivnom je, sada već tradicionalno, logorovanje na otocima trogirskog arhipelaga.

Ove godine, logorovanje je bilo još i uzbudljivije jer smo organizirali i morske igre koje su se odvijale oba dana, subotu i nedjelju, 6. i 7. kolovoza. Natjecatelji su bili isključivo djeca iz škole jedrenja a ostala djeca, članovi kluba su bili od velike pomoći pa ovim putem zahvaljujemo svima. 
Prvi dan, nakon uzbudljivog kormilarenja do Malog Drvenika i najljepše vale na ovom dijelu Jadrana, Vela Rina, uspjeli smo uz pomoć vrijedog tate Dalibora i ostalih vrijednih ruku podignuti više od četrdeset šatora s tim da su trenerica i trener ovogodišnje škole odlučili spavati ispod vedra neba, na lažini. Prije samog počinka, nakon zajedničkog pjevanjasvih pjesama koje smo pjevali tokom škole, Ema, sestra od Tome Marijanovića, polaznika škole jedrenja, nam je održala predavanje o ljetnom noćnom nebu. Djeca su sa pažnjom slušala priče o zvijezdama, konstelacijama i galaksijama toliko da nisu od silnog uzbuđenja mogli zaspati čitavu noć, jer to tako obično biva.
Ujutro, poput indijanaca, šutljivo, djeca su se poredala pored trenerice i buljeći u nju intenzivno čekala da se ista i probudi kako bi joj rekli da nisu mogli spavati zbog ovoga ili onoga.... To je bilo prije zore. Nakon poziranja u cik zore vrlo su se brzo složili :“Idemo probuditi trenera Šimu!“. Šime je spavao ispod katamarana na lažini ali to dječicu nije spriječilo da ga izvuku iz „legla“. Nije preostalo drugo nego u ranu zoru nastaviti sa morskim igrama koje su djeca veselo i sa velikim sportskim duhom odradila. Prvog dana u kormilarenju i veslanju su pobijedili Filip Kaurin i Adrian Buble, koji su slijedeći dan odjedrili pripetavanje u trokut. Pobjednik je bio Filip. U nedjelju, nakon izdašnog doručka djeca su se nastavila natjecati u plivanju sa zavezanim rukama. Pobjednica je neprikosnovena Marea Biočić. Oba pobjednika su dobila nagradu koju je velikodušno dodijelio gospodin Josip Marić iz restorana Capa Santa.
Nedjelja je bila dan za slavlje. Naš glavni trener Miroslav Rožić je slavio 40. Rođendan. Nakon slasnog ručka, (konoba Idro nas je hranila najukusnijim jelima), Katja Rožić, naša dobra vila, donijela je torte koje smo u trenu slistili i nastavili sa cjelodnevnim kupanjem, jedrenjem, igranjem u pijesku.
Hvala svim članovima kluba na pomoći i podršci, hvala roditeljima koji su velikodušno pružili djeci svu pažnju i ljubav, hvala svoj djeci da su bila sretna i vesela, hvala obitelji Kuzmanić na gostoprimstvu, hvala svemiru da nas je počastio super vremenom. Jedino nam je nedostajao naš predsjednik Šime Rožić, koji je u međuvremenu završio u bolnici a sada je, evo, u punom pogonu. I neka je.
Uživajte u galeriji slika sa ovogodišnjeg logorovanja.
Svima veliki pozdrav-bilo je prekrasno!!!!

 

Album sa fotografijama! 

 

 

 
No images
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner