Kup Vitrenjaka-Optimist PDF Print E-mail
Written by Mihovil Dekaris   
Monday, 06 April 2009 18:00

Nakon južnog fortunala u akvatoriju Krka, hrvatski su optimisti na Kupu Vitrenjaka u Zadru imali obrnute uvjete. Slabo jugo, koje nikako nije prelazilo 8 čvorova brzine, dozvolio je održavanje svega 3 plova, i to: dva u petak, a jedan u subotu. U nedjelju se nije moglo regatavati čak zbog guste magle. Naši mali optimisti su se po ovakvim uvjetima snašli puno bolje, što je i logično s obzirom su jedna od najmlađih, ako ne i najmlađa hrvatska ekipa.

         Ovoga puta je briljirao Marin Ševo sa jednim 4, jednim 14. mjestom i jednom diskvalifikacijom. Ipak treba napomenuti da je diskvalifikacija uslijedila nakon što je Marin kroz cilj te regate prošao 3. Često se najuspješniji u nekom plovu nakon prolaska kroz cilj kontroliraju od strane sudca premjerača. A Marin u brodu nije imao veslo koje regatna pravila nalažu.

Stroga, ali ne i prestroga kazna za Marina, ali i za trenera Miroslava.

Dobra stvar u svemu jest dobra opomena svim jedriličarima trogirskog tima da na start regate treba dovesti brod koji zadovoljava svim propisima. Da nije bilo ove diskvalifikacije Marinu bi se smiješila medalja, ali i puno samopouzdanja pred niz jakih kriterijskih regata sa očekivanim slabim vjetrom, kakav njemu odgovara.

Ostali trogirani su ostali dosta iza Marina, ali sa malim napretkom u odnosu na dosad prikazana jedrenja. Marin Radačić je 73., Duje Krstulović 83., Domagoj Paraman 85., a Luka Rožić 106., između 109 djevojčica i dječaka.

Pobijedio je Lovro Strihić iz domaćeg J.K. Uskok, drugi je Duje Fržop iz betinskog J.K. Žal, dok je na 3. mjestu  Bartol Komnadina iz malološinjskog J.K. Juga

 
No images
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner