Završeno Prvenstvo Hrvatske u klasi Optimist PDF Print E-mail
Written by Mihovil Dekaris   
Wednesday, 22 April 2009 10:28

Najmlađa i do sada najbrojnija ekipa malih trogirskih optimista se vratila sa Prvenstva Hrvatske. U proteklih 7 dana naši morski vučići su sakupili nova iskustva i uvjerili se da ....mogu oni i bolje.

Najbolje plasirani je Domagoj Paraman (70.), a slijede ga Marin Ševo (75.). Duje Krstulović (78.), Jure Vuletić (81.), Jure Špika (81.), Marin Radačić (109.), Pjerina Baturina (126.), Josip Vuletić(138), Duje Matić(139), i Luka Rožić (140) . Valja napomenuti kako je Luka Rožić bio najmlađi natjecatelj ove regate i povodom toga ga je organizator posebno nagradio.

Novi državni prvak između 131 djevojčice i dječaka je Lovro Strihić iz zadarskog Uskoka ispred Slovenca Maksa Vrščaja i mađara Benjamina Vandala. Nova državna prvakinja je Splićanka Lota Copić.

Nakon odjedrenog flotnog Prvenstva Hrvatske (pojedinačna konkurencija) od utorka do četvrtka, petorica najboljih jedriličara su nastavila natjecanje u ekipnoj konkurenciji. Trogirski se tim na kraju plasirao na posljednje 10. mjesto. U otvorenoj konkurenciji pobjednik je švedski tim Naas Yacht Club, a hrvatski prvaci su jedriličari Opatije. Za utjehu i veliki podstreh ostaje činjenica da od 9 kvalifikacijskih regata, koliko su naši ukupno odjedrili, u 7 njih su vodili do pred sami kraj.

Veliku pomoć našoj ekipi pred završne pripreme i u toku same regate je dao nekadašnji optimist, a sad trener trogirskih laseraša Tudor Bilić koji je tako znatno olakšao treneru optimista Miroslavu Rožiću u svemu opslužiti ovako veliki broj naših jedriličara. Vidan je napredak u brzini i koncentraciji naših najmlađih jedriličara, ali pred njima stoji još puno rada. Nadamo se dogodine i osjetno boljim rezultatima, a možda, i po prvi puta i nastupu Trogira 1 i Trogira 2 na momčadskom dijelu Prvenstva Hrvatske.

Slijedeći vikend su redoviti treninzi u Šaldunu, a onda dva vikenda za redom, velike kriterijske regate za optimiste, koeficijenta 1.6 u Splitu. 

 
No images
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner