Svjetski kup, Hyeres - dan5 PDF Print E-mail
Written by Mihovil Dekaris   
Thursday, 23 April 2009 12:08

Hrvatski jedriličari i dalje drže izvrsne plasmane nakon 5. dana natjecanja na regati Svjetskog Kupa u francuskom gradu Hyeresu.

Splitski jedriličar u kasi finn, Ivan Kljković Gašpić se još više učvrstio na vodećoj poziciji u klasi finn ispred Slovenca Gašpara Vinčeca. Drugi hrvatski predstavnik, Marin Mišura se povratio na 3. mjesto između 46 najboljih svjetskih finista.

U klasi laser hrvatski predstavnici su imali nešto lošiji dan, ali su odbacivanjem tih najlošijih rezultata ostali na dobrim pozicijama. Čak su tri hrvatska jedriličara između najboljih 10. Tonči Stipanović je na 2. mjestu iza olimpijskog pobjednika, Britanca Paula Goodisona. Luka Radelić je pao na 5. mjesto, a na 10 mjestu je Daniel Mihelić. U klasi laser se natječe 139 natjecatelja između kojih je čak 9 Hrvata.

U konkurenciji ženskih jednosjeda, riječanka Tina Mihelić je 6. između 54. natjecateljke.

Po svemu sudeći ovih 6 reprezentativaca sutra ulaze u finalne plovove u kojima nastupa po 10 najuspješnijih posada u svakoj klasi. Njima se još imaju šanse pridružiti i posada u klasi 49 Pavle Kostov-Petar Cupač koji su trenutno na 12 poziciji.

 
No images
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner