Svjetski kup, Hyeres - dan6 PDF Print E-mail
Written by Mihovil Dekaris   
Friday, 24 April 2009 08:36

Četiri hrvatska jedriličara danas nastupaju u finalnim plovovima velike predolimpijske regate u Hyeresu koja se boduje za svjetski kup.

Ivan Kljaković Gašpić je po vrlo laganom i nestabilnom vjetru bio izvrstan i jučer i jednom pobjedom i jednim 5 mjestom povećao ukupno vodstvo u klasi finn. U finalnu regatu ulazi sa osiguranom medaljom, a velike su šanse da to bude zlatna. Njega će pratiti i Marin Mišura koji u finalnoj regati starta sa 3. mjesta. Podsjetimo, u finalnim regatama jedri po 10 najbolje plasiranih posada iz prethodnih dana natjecanja.

Splitski jedriličar u kasi laser, Tonči Stipanović u finalnoj regati će startati sa 2. pozicije. Preostali hrvatski laseraši koji su proteklih 5 dana držali izvrsne pozicije jučer, na žalost, nisu oplemenili dobra jedrenja ulaskom u finale.

Međutim, u konkurenciji ženskih jednosjeda, u klasi laser radial, Tina Mihelić sa konstantnom 6. pozicijom u ukupnom poretku ulazi u današnje finale.

Šteta što je do jučerašnjeg dana 6 naših posada je imalo plasman za finale, a sedma je bila nadomak. No bez obzira na to na ponos Hrvatima je da među 134 natjecatelja u klasi laser čak 5 naših jedriličara u prvih 20.

.

 
No images
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner