Prvenstvo 17. distrikta - klasa Zvijezda PDF Print E-mail
Written by Vedran Rožić-Administrator   
Monday, 04 May 2009 15:08

Nakon gotovo 40 godina jedna je togirska posada u klazi zvijezda nastupila na velikoj međunarodnoj regati ''Prvenstvo 17. distrikta'' koja se ove godine održala u Selcima pokraj Crikvenice.

Između 32 posade iz Hrvatske, Njemačke, Austrije, Rusije, Mađarske i Ukrajne, trogirski je brod zauzeo 27. mjesto. Pobjednici su hrvatska olimpijska posada iz Pekinga, Marin Lovrović mlađi – Siniša Mikuličić, ispred dvostrukog hrvatskog olimpijca, ali iz lasera, Mate Arapova sa flokistom Antom Kujundžićem.

 

Kako je ova regata jedna od kvalifikacijskih za predstojeće SP, pobjedom su se Lovrović- Mikuličić direktno plasirali na SP, ostavljajući mjesta još dvijema hrvatskim posdama za plasman preko kvalifikacija u domicilnim flotama. Tako su gotovo sigurni putnici za SP Posada Dan i Marin Lovrović stariji iz Kvarnerske flote, dok je u Dalmatinskoj floti najizgledniji putnik upravo posada Arapov-Kujundžić . Inaće Hrvatsku je predstavljalo 5 posada i to 3 iz Kvarnerske i 2 iz Dalmatinske flote.

Ova će se regata zapamtiti i po tome što je po prvi puta na ovakvom natjecanju neka hrvatska posada, i to upravo trogirska, bila mješovita, muško-ženska. Za kormilom je bio Mihovil Dekaris, na floku je bila Mejrema Reuter. 30 godina stara trogirska zvijezda je na ovoj regati prošla premjer i tako potvrdila da je nakon dvogodišnje rekonstrukcije u klasi, a na moru se pokazala po brzini konkurentan protivnik u ovoj reprezentativnoj konkurenciji. Dakle, dosadašnji trud se opravdao, i treba očekivati nastavak aktivnosti klase zvijezda u trogirskom klubu.

 

Trogirani su, što u svoje ime, a što u ime predstavnika Dalmatinske flote uspostavili niz dragocjenih kontakata sa stranim jedriličarima koji bi u budućnosti mogli imati veliki učinak na razvoju natjecateljskog jedrenja u našem gradu.

 

 
No images
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner