EP Liepaja (Latvija), klasa Techno 293 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Monday, 27 July 2015 11:43

 

 

Monument Beach, Liepaja (Latvija) domaćin je Europskog prvenstva klase Techno 293 koje će se održati od 26. srpnja do 01. kolovoza 2015. Hrvatska ima dva predstavnika od kojih je jedan naš Luka Rožić.

Luka je u pratnji Ante Botice otputovao na svoje prvo Europsko prvenstvo u Latviju, zemlju čiji stanovnici istinski žive život pod jedrima. Rasprostranjena obala i mnoga jezera pružaju idealne uvjete za vodene sportove čiji glavni pokretač je vjetar (jedrenje, windsurfing i kiteboarding). Osim ljeti u sportovima se uživa i zimi uz pomoć opreme (daske i brodovi) prilagođene za uporabu na ledu.

 

 

 

Liepaja, mjesto održavanja EP, drevni je grad na Baltičkom moru istočne obale smješten između navedenog mora i jezera Liepaje gdje ljudi žive već 750 godina.

Grad glazbe i kulture, grad kontrasta i grad u kojem je rođen vjetar. Postoji opravdan razlog zašto je Liepaja poznata kao rodno mjesto vjetra. Prekrasan grad na moru s prostranom pješčanom plažom i vjetrom koji se nikad ne umara. U prilog tome govori i činjenica o ulici posvećenoj kiterima.

Liepaja je sa svojih 75,000 stanovnika treći grad Latvije po veličini (nakon Rige i Daugavpilsa) koji uživa polu - kontinentalnu klimu (blage zime i svježa ljeta). Grad je ujedno i luka, a more koje ga okružuje je tijekom zime gotovo bez leda. More se potpuno zagrije tek na početku kolovoza tako da sezona kupanja počinje tada i traje do rujna.

 

 

Osim vodenim sportovima, Liepaja je baza i drugih sportova. 1998. sagrađena je Ledena dvorana za potrebe hokeja na ledu s već dva organizirana Svjetska prvenstva iz sebe. Olimpijski centar izgrađen 2008. moderan je multifunkcionalan sportski i kulturni kompleks.

Monument plaža ugostit će natjecatelje iz cijele Europe podijeljenih u grupe s obzirom na spol i godine. (do 15 godina, od 15 do 17 godina i poviše 17 godina). Luka će se natjecati u grupi od 15 do 17 godina s obzirom na veličinu daske i jedra.

 

 

 

Natjecanje je započelo u nedjelju 26-og te su odrađene prijave i održane ceremonija otvaranja i parada kroz grad. Trening regata predviđena za danas (ponedejljak) otkazana je, a sutra (utorak) započinje regularno natjecanje koje će trajati do subote.

Osim našeg Luke u Latviji se natječe i Janko Kovačević iz JK "Umag".  

 

 

 

 http://europeans2015.techno293.org/

 
No images
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner