U Herceg Novom završen ''Kup jedriličara sa škvera'' PDF Print E-mail
Written by Duje Krstulović, Jasna Maravić   
Tuesday, 23 June 2009 17:21

Prošlog tjedna Jedriličarski klub ‘’Jugole Grakalić’’ iz Herceg Novog je bio organizator regate ''Kup jedriličara sa škvera'. Istovremeno, taj je klub, zajedno sa velikim kotorskim jedriličarskim entuzijastom Brankom Bogdanovićem, bio domaćin trogirskim jedriličarima koji su po prvi puta nakon rata nastupili u Crnoj Gori. Na spomenutoj regati natjecalo se 5 mladih trogirskih jedriličara; Marin Ševo, Duje Krstulović, Duje Matić i Marin Radačić u Optimistu, i Lovre Krstulović u Laseru 4.7.

Donosimo i nekoliko osnovnih informacija o samoj regati. Na “Kupu jedriličara iz škvera” prvi se plov za klasu Optimist bodovao i za regatu  ''Memorijal Jugola Grakalića''. Posebnu nagradu za pobjednika ''Kupa Mimoze'' su dobili natjecatelji u svim klasama koji su bili najbolji u konkurenciji u prva dva plova drugoga dana jedrenja.Nakon 3 dana natjecanja i 8 odrađenih plovova poredak u klasi Optimist je:

 1. Momir Nikolić, JK ''Lahor'',

 2. Nikola Krgović JK ''Jugole Grakalić',

 3. Marin Mandić JK ''Labud'' ( i 1. u konkurenciji do 12. ) ….

 1. Marin Ševo JK ‘’Trogir’’( 2. do 12), ….

 1. Duje Krstulović JK ‘’Trogir’’

 2. Duje Matić JK ‘’Trogir’’

 3. Marin Radačić. ..

Nastupilo je ukupno 30 optimista.

U klasi Laser 4.7 između 6 jedrilica poredak je bio slijedeći:

 1. Bartul Plenković iz JK ‘’Tramontana ‘’ - Opatija,

 2. Dušan Bogdanovići iz JK “Jugole Grakalić”, a

 3. Marina Mandić iz JK ''Labud'' - Split,

 1. Lovre Krstulović JK ‘’Trogir’’.

Nakon regate svečana dodjela nagrada i prigodni domijenak su održani ispred prostorija JK “Jugole Grakalić”. Time je regata i službeno završena nakon nezaboravna tri dana druženja, jedrenja, koja će djeci zasigurno ostati u trajnom sjećanju.Gostoprimstvo domaćina je bilo na nivou; od dočeka na 500 m od graničnog prijelaza preko osigurane hrane i izvrsnog smještaja u domu Branka Bogdanovića u Dobroti pokraj Kotora. Trogirski su jedriličari po prvi puta imali priliku vidjeti zapadnu obalu ovog, kako su mnogi opisali, prelijepog zaljeva, kao i drevni Kotor, u svakodnevnim obilascima. Naš domaćin, gospodin Branko, je planirao i organizaciju posjeta Lovćenu, ali zbog zahtjevnosti i ozbiljnosti regate naši su jedriličari bili iscrpljeni i time primorani odustati od pomenutog razgledavanja.Ekipa JK “Trogir” je svaki dan od Dobrote do 40-tak kilometara udaljenog Herceg Novog na regatu prevožena kombijem domaćinskog kluba što samo svjedoči o odličnoj organizaciji i samoj pažnji domaćina ( a da ne govorimo pritom o dosta velikim uštedama JK “Trogir” na prijevozu i smanjenju ukupnog troška cijelog puta ).Dnevni dio dana koji nije utrošen na regatu svi su mladi natjecatelj provodili u kupanju i nogometu na plaži ispred kluba “Jugole Grakalić”. Regata je, moramo priznati uspjela, a to se može vidjeti iz priloženih rezultata naših mladih jedriličara; nastojanjima domaćina da nam svaki dan osim regatavanjem bude ispunjen raznim drugim događanjima (razgledavanje, kupanje i sl.) i što je najvažnije po predivnim doživljajima koje smo ponijeti iz Herceg Novog…

Jedna nezaboravna regata kojoj se nadamo i iduće godine.

 
No images
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner