Mario Škrlj novi prvak Hrvatske u klasi IOM PDF Print E-mail
Written by Vedran Rožić-Administrator   
Monday, 23 March 2009 13:09

Trogirski jedriličar Mario Škrlj novi je prvak  Hrvatske u jedrenju radio upravljanih jedrilica klase 1 m.

Nakon 10 plovova po izuzetno teškim uvjetima koliko je u subotu i nedjelju odrađeno na Državnom prvenstvu Mario je imao po 2 prva, druga, treća i po jedno 4. i 6. mjesto. Nakon odbacivanja 2 najlošija plasmana imao je 6 negativnih bodova manje pred drugoplasiranim Antom Kovačevićem, i trećeplasiranim Zvonkom Jelačićem koji je prošlogodišnji šampion. Nakon dugog niza godina dominacije splitskih brodomodelara Kovačevića i Jelačića, na hrvatski tron stupio je i jedan novi klinac, naš 19 - godišnji Mario. Sljedeći trogiranin Marko Matić je osvojio 7. mjesto.  Ovaj Markov rezultat ne govori puno. Čak u 4

plova Markov brod je kobilicom nalijetao na odbačene najlonske vreće. Bez takvog peha gotovo je sigurno da bi na ovom Državnom prvenstvu Mariov najveći konkurent za zlato bio upravo njegov klupski kolega Marko Matić.

Fabijanko Biočič je u konačnici zauzeo 11. mjesto između 24 natjecatelja, dok se Vedran Vesanović plasirao na 14. mjesto. Regatni odbor ovog državnog prvenstva je svim silama forsirao odrađivanje regata po, gotovo, neregularnim uvjetima. Tijekom subote je vjetar snage do 5 bofora mjenjao smjer i do 180 stupnjeva. Mario je i u tim uvjetima već bio poveo natjecanje, dok je Marko držao 3. mjesto. Sljedeći dan je zapuhao maestral čija je snaga varirala od 0 do 2 bofora. Iako je takav vjetar više odgovarao Mariu, borba za pobjednički pehar bila je neizvjesna do posljednjeg plova.

                Najveći dobitak J.K. Trogir je na kraju ovog Državnog prvenstva je ipak plasman dvojice naših jedriličara, Marka Matića i Maria Škrlja, na Prvenstvo Svijeta koje se ovog ljeta održava na Barbadosu.

 
No images
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner