OTVORENO PRVENSTVO VELIKE BRITANIJE I JEDRENJU RADIO UPRAVLJANIM JEDRILICAMA KLASE 1 m PDF Print E-mail
Written by Vedran Rožić-Administrator   
Sunday, 04 May 2008 01:00
Na Otvorenom prvenstvu Velike Britanije u jedrenju radio upravljanih jedrilica klase 1m trogirski jedriličar Mario Škrlj se trenutno nalazi na drugom mjestu nakon završenog prvog dana natjecanja. Nastupa 51. natjecatelj iz 15-tak  zemalja svijeta. Mario je u četiri odjedrena plova prvog dana imao jedno 1., jedno 3. i dva 4. mjesta. Nacionalno prvenstvo Velike Britanije je jedna od najjačih svjetskih regata radio upravljanih jedrilica.
            Drugi trogiranin koji se natječe na ovoj jakoj regati, Marko Matić,  je trenutno na 15. mjestu zbog nekoliko zarađenih penala u prva 2 plova. Ostala dva hrvatska reprezentativca, Zvonko Jelačić i Ante Kovačević se trenutno nalaze na 4. i 13. mjestu.
            Trenutnim pozicijama Hrvatska parira najjačoj svjetskoj reprezentaciji, Engleskoj, na njenom vlastitom regatnom polju u gradu Poole-u (Puul-u)  na južnoj engleskoj obali, 100-tinjak  kilometara udaljen od Londona.
            Nakon početnih pogrešaka svi hrvatski reprezentativci su tokom prvog dana napredovali, tako da sutrašnji dan počinju natjecanje u najjačoj, prvoj, skupini preko koje vodi put do medalja.
            Na regatnom polju vladaju idealni uvjeti za radio upravljane jedrilice. Vjetar je na granici upotrebe najvećih, takozvanih “A” jedara, a je more bez valova.
            Regata se nastavlja danas, a sutra su predviđeni zadnji plovovi.
 
No images
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner