Završeno prvenstvo Velike Britanije za klasu IOM PDF Print E-mail
Written by Vedran Rožić-Administrator   
Monday, 05 May 2008 01:00
Na Otvorenom prvenstvu Velike Britanije u jedrenju radio upravljanih jedrilica klase 1m, trogirski jedriličar Mario Škrlj se plasirao na 2. mjesto. Pobjednik  je najuspješniji svjetski brodomodelar, peterostruki prvak svijeta englez Graham Bantock (Bantok) sa samo 2 negativna boda manje od Maria, a na trećem mjestu je također britanac Eliot sa deset negativnih bodova  više u odnosu na Maria  Drugi trogiranin koji se natječe na ovoj
jakoj regati, Marko Matić je završio na 5. mjestu između 51. natjecatelja iz 15  zemalja svijeta.  Nacionalno prvenstvo Velike Britanije je jedna od najjačih svjetskih regata radio upravljanih jedrilica.
            Ostala dva hrvatska reprezentativca, Zvonko Jelačić i Ante Kovačević završili su natjecanje na 7. i 8. mjestu.
            Po ukupnom rezultatu na regati hrvatski su reprezentativci bili za nijansu slabiji od britanaca koji tradicionalno imaju najjaču reprezentaciju na svijetu.
            Nakon završenog službenog dijela natjecanja britanci su prebložili našoj reprezentaciji međusobni momčadski ogled u takozvanom “Team race-u”. Naši momci su prihvatili poziv i odrađena je neslužbena timska regata sa četiri hrvatska reprezentativca protiv 4 najbolja britanca. U toj regati sa 8 učesnika prvi je kroz cilj prošao opet Graham Bantock, a za njim su slijedeća 4 mjesta zauzeli sve hrvatski reprezentativci. Ostatak Britanske reprezentacije je zauzeo posljednja 3 mjesta. Takvim ishodom hrvati su došli do pobjede.
            U kratkom telefonskom izvještaju Marko Matić je kazao da su hidrometereološki uvjeti tijekom cijelog natjecanja bili nalik onima u Šaldunu gdje su cijelu godinu trenirali. Tako su se na moru osjećali sigurno i uigrano, a kako inače nisu bili opterećeni rezultatom, na kraju su svi Hrvati zajedno došli do sjajnog rezultata. Naime Britanska reprezentacija je godinama najbolja na svijetu. Ova pobjeda stiže u pravi čas, taman pred početak priprema za predstojeće Eurpsko prvenstvo kojem je upravo Hrvatska domaćin u Dubrovniku u rujnu.
 
No images
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner