Rogoznički kup (IOM) PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Friday, 27 March 2015 22:37

 

 

 

 

 

U Rogoznici je 24. i 25. siječnja održana prva ovogodišnja regata klase IOM, Rogoznički kup čiji pobjednik je Marko Matić, dok je Vedran Vesanović zauzeo 3. mjesto.

Kao uvod u samu regatu održana je navigacija, a zahvaljujući modelarima iz Rumunjske i Mađarske regata je imala međunarodni status.

Prva etapa navigacije obilježila je bura i "A" jedra.

Druga etapa zahtijevala je "B" jedra, a konop u moru za neke je natjecatelje bio presudan.

Posljednji start također je obilježila bura, te su modelari vrlo brzo stigli do cilja. Pobjednik navigacijskog dijela regate je Zvonko Jelačić, te ima dvije navigacijske pobjede kao i naš Marko Matić.  

 

 

 

Nakon navigacije nastavljeno je jedrenje oko oznaka, a na regatnom polju prvog dana je dominirao Marko, dok su se uz njega borbu vodili Vedran, Zvonko i Robert Matulja. Prvi dan odrađeno je 8 jedrenja što je Marku bilo dovoljno da drugog dana jedrenja odradi nešto teži trening među natjecateljima.

Nedjelja je bila sunčana i burna, a regatno polje dopustilo je 10 jedrenja. Zvonko je dominirao drugi dan, al dostatno samo za 2. mjesto. Vedran je regatu završio odmah iz Zvonka na 3. mjestu. 

 

 

 

 

Uz ovu kriterijsku regatu domaćini su uz Zentane i Šibenčane organizirali i promotivnu regatu za RU jedrilice RG 65 pod nazivom "Kup Rogoznice" za djecu i mlade i na taj je način pokušali približiti mlađim potencijalnim natjecateljima.

Spomenimo još da domaćini imaju odličnu web stranicu pa pogledajte: http://www.regate-hr.com/iomrogoznica/ 

 

 

 

 

 

 
No images
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner