"ALIGATORU 2" PRIPALA 78. MRDUJA - TROGIRSKI OPTIMISTI NAJMLAĐA POSADA PDF Print E-mail
Monday, 27 September 2010 07:47

Senzacionalna priča pratiti će i ovogodišnju 78. po redu Mrdujsku regatu. Slavljenik na 22 milje dugoj ruti od Splita do otočića Mrduje i natrag je kormilar Vojislav Radivojević beogradskog kluba Aligator Sailing Team sa regatnim krstašem “Aligator 2”,  klase RC 44.

 Pobjeda je senzacija kada se zna da “Aligator 2” iza sebe ostavio 3 znatno veća i brža krstaša klase Maxi za čak 58 minuta. Tako će ostati zapisano da je ove godine pobjedu odnjelo znanje i  oštroumnost, ispred novca i superbrzih brodova. Ipak treba napomenuti da je u posadi ”Aligatora” bio i legenda hrvatskog i svjetskog jedrenja, Minski Fabris. Minski Fabris je član kluba domaćina, J.K. Labuda, i vrsni je poznavatelj ovog akvatorija.

            Drugi je kroz cilj prošao unajmljeni krstaš klase Maxi, “Dracomex” sa kormilarom Markom Marinovićem iz J.K. Špinut. Trećeplasirani je Maxi krstaš “Shining Umago Maxi” kojim je kormilario Labudovac Luka Radelić, ali pod zastavom kluba Fiandara 1975 Umag.

             Na regati je nastupilo 230 posada. Zbog istočnog  vjetra koji je na startu iznosio do 14 čvorova i vremenom padao do potpune bonace. Samo je 32 posade uspjelo dojedriti do cilja. Ukupno 130 krstaša su stigla okrenuti oko otočića Mrduje u zadanom vremenu.

             Malobrojne trogirske posade na ovogodišnjoj regati su također došle do svog dijela kolača. Najmanji brod, 7 i pol metarski krstaš klase  First 7500,  kojeg je za potrebe regate trogirskim natjecateljima posudila Čarter tvrtka “Ultra sailing school” je dobila pehar za najmlađu posadu regate. Ovu posadu  činili najmlađi trogirski jedriličari u klasi optimist: Marin Radačić, Pjerina Baturina,sestre  Ines i Lana Husić, Jure Vuletić, dok je kormilar bio njihov trener Miroslav Rožić zvani Mlaji. Miroslav Rožić je sa svojom pulenima Mrduju okrenuo kao 110.

 

Najbrža trogirska posada je na 19. mjestu u ukupnom plasmanu na krstašu “Paikea” sa kormilarom Mariom Hrvojem koji jedri pod zastavom J.K. Zenta.

Na 43. mjestu je krstaš “La Gafe” sa kormilarom Tudorom Bilićem koji jedri pod zastavom Ultra Hobie.

Nagradu za fair play dobila je trogirska  posada krstaša “Refulin” sa kormilarom Vedranom Vesanovićem koji su otočić Mrduju okrenuli kao 127.  i posljednji u svojoj grupi.

 

 

 
No images
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner