Završena 2. TROGIRSKA regata PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Monday, 04 November 2013 19:15
 
Ovogodišnja druga po redu trogirska regata za krstaše održala se 02. i 03. studenog 2013. u trogirskom akvatoriju.
Na regati je sudjelovalo 20 brodova koji su bili podijeljeni u 4 skupine po Open razvrstavanju. Dio flote testirao je Nacionalni Hendikep Premjer (NHP) koji se razvija od strane HJS - a. Zahvaljujući češkoj posadi na brodu Polar 2 regata je bila internacionalnog karaktera.
Prvog dana start je bio u 11:00 h, a ruta je bila otoci Čelice, plićina Mlin, Veli Drvenik i natrag. Puhao je jugoistočnjak - levanat 5-10 čvorova. Prvi u cilj ušao je brod No name, JK "Mornar" s kormilarom Matom Arapovom. Nažalost taj dan došlo je do nasukavanja broda Vola-Vola na otočić Balkun. Posada je morala odustati od daljnjeg natjecanja. Nadamo se da se ovako nešto više neće ponoviti, te u svrhu toga apeliramo na natjecatelje da više pažnje obrate na nautičke karte prilikom navigacijskih regata.
Trogirska posada na čelu s kormilarom Vedranom Rožićem u sastavu: Tudor Bilić, Ante Botica, Ivo Matić, Marko Matić, Mario Škrlj i Jure Vuletić u cilj je ušla peta.
                                               Trogirska posada na brodu "Mozak"
Drugi dan startalo se u 10:00 h. Vozilo se do mjesta Marina oko bove, vanjske strane otoka Kljuda i natrag na otoke Čelice te u cilj pred Rt Cumbrijana. Jedriličare je pratilo jugo od 10 - 17 čvorova.
Prvi u cilj u 11:45 h ušao je brod Ola, JK "Marina Kaštela" s kormilarom Tonom Bulajom koji su ujedno i ukupni pobjednici regate (jučer na 2. mjestu).
 

 
Drugo mjesto zauzeo je brod No name, a treće mjesto brod Polar 2, YC Hlucin (Češka) i kormilar Jaroslav Korytar.
Trogirska posada na brodu Mozak osvojila je ukupno odlično 5. mjesto, a 1. mjesto u svojoj skupini.
Podjela nagrada održala se u 19:00 u nedjelju u prostorijama kluba. Nagrade su rad akademskog umjetnika Vilima Hälbartha, našeg člana koji nas svake godine iznenadi s vrijednim i originalnim nagradama. Ove godine su to bile: slike za prva mjesta po skupinama, za druga i treća mjesta po skupinama kameni odljevi (Kairos i religijske teme), a za prva tri mjesta ukupno željezne skulpture brodova.
 
                                                               Nagrade za najbolje
                     Ukupni pobjednici, brod Ola (JK "Marina Kaštela), kormilar Toni Bulaja i dio posade
 
                Tudor i Ante dodjelili su nagradu za 1. mjesto u skupini svom kormilaru Vedranu
U spomen na nedavno preminulog Vinka Cocu, trogirske legende, prije dodjele održana je minuta šutnje. Sljedeće godine treća trogirska regata biti će memorijalna u spomen na Vinka te se nadamo da će nam u organizaciji pomoći grad Trogir i Turistička zajednica.
Vrlo zanimljiva ruta, te vrijedne i zanimljive nagrade samo su neki od razloga za koje se nadamo da će privući još veći broj natjecatelja i sljedeće godine.
Ovim putem zahvaljujemo se Vilimu na nagradama, Lučkoj upravi Splitsko - dalmatinske županije te Dalmatia Charteru na pomoći u organizaciji.
Hvala svima koji su sudjelovali i pomogli u odličnoj organizaciji. Vidimo se i dogodine na 3. Trogirskoj regati (Memorijal Vinko Coce).
Ostale slike na našoj Facebook stranici
 
No images
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner