Završena 3. Trogirska regata PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 12 November 2014 13:28

Ovogodišnja treća po redu trogirska regata za krstaše održala se 08. i 09. studenog 2014. u trogirskom akvatoriju.

Nešto manji broj natjecatelja je sudjelovalo na regati zbog istovremenog održavanja Državnog prvenstva za krstaše u Puli. Osam posada jedrilo je prvi dan nakon starta pred Rt Cumbrijana do otoka Čelica, plićine Mlin, Velog Drvenika i natrag. Cilj je skraćen na puntu Jelinjka zbog pada vjetra u popodnevnim satima. U cilj je po laganom jugoistočnom vjetru od 5 - 8 čvorova,  prvi ušao brod domaćin, Mozak na čelu s kormilarom Vedranom Rožićem. Odmah nakon njih u cilj je uplovila Ola kojom je upravljao Toni Bulaja. Emil Tomašević kormilar i jedini član posade na svom Ultra Figaru ušao je kao treće plasirani.

Dugi dan osvanuo je sunčaniji nego prvi. Nakon starta zakazanog sat ranije nego prvog dana, u 10:00, krenilo se po jugoistočnom vjetru koji je kasnije okrenuo na sjeveroistočni. Vozilo se do mjesta Marina oko bove, vanjske strane otoka Kljuda i natrag na otoke Čelice, te u cilj pred Rt Cumbrijana.

Rezultati drugog dana nisu se puno promijenili s obzirom na prvi dan. Ola i Ultra Figaro zamijenili su mjesta u poretku. Iako je Ola veći dio regate vodila, nakon okretanja bove u povratku prema Čelici, i tehničkih problema na brodu,  Mozak prvi okreće bovu, te povećava i zadržava prednost do samog kraja. Zbog već spomenutih problema, Ultra Figaro prolazi Olu nakon prolaza Ćelica i kao drugi ulazi u cilj.

Ukupni rezultati isti su kao i prvog dana jer se rezultati prvog plova, duže rute gledaju za ukupne. 

I ove godine nagrade (kameni odljevi Kairosa) za najbolje, rad su akademskog umjetnika Vilima Hälbartha, našeg člana.

Skromna po broju sudionika, ali svakako zanimljiva završila je i ovogodišnja Trogirska regata. U susret četvrtoj uz što veći broj natjecatelja zahvaljujemo se Vilimu na nagradama, Lučkoj upravi Splitsko - dalmatinske županije na vezovima na rivi, Dalmatia Charteru i majstorima na kominu, te svima ostalima na pomoći u organizaciji. Vidimo se i dogodine!!

  

Rezultati i slike


 

 
No images
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner