Viška regata 2015 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Monday, 02 November 2015 17:36

  

 

U organizaciji JK "Labud" i JK "Vis", 17. i 18. listopada održana je 71. Viška regata na relaciji Split - Vis - Split. Brod Mozak sa kormilarom Vedranom rožićem osvojio je 1. mjesto u svojoj skupini.

 

132 posade startale su u 09:00 po odličnom vremenu kako bi odradile prvu etapu, dugu 28 nautičkih milja. Uz lagano jugo, sunce je sjalo cijelim putem do Visa.

Subota je bila predviđena za jedrenje u luci Vis. U 11:00 start oglašen je start za 14 posada podijeljenih u 3 skupine. Planirana dva plova odrađena su po laganom sjeverozapadnom vjetru. Pobjedu je odnioFull Pelt.

Druga etapa startala je iz Visa u 09:00 u nedjelju po slabom jugu koje se dizalo do desetak čvorova. Prvih 10-ak brodova odmah se odlijepilo od ostatka flote koju je u cilju druge etape u Splitskim vratima dočekala bonaca.

 

 

Ovogodišnja regata ostat će zapamćena po novini druge etape koja je bila podijeljena na dvije dionice. (Vis - Splitska vrata; Splitska vrata - Split). Hoće li se nastaviti s takvom praksom i sljedećih godina pokazat će anketa izvršena neposredno nakon završetka regate.

 

Ukupan pobjednik je Fult Pelt koji je u povratku imao dva prva mjesta, ispred Marine Kaštela.

Posada Mozga ostvarila je ukupno 17. mjesto po Open razvrstavanju, a 1. mjesto u svojoj skupini. 

 

 

 
No images
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner