Jedriličarski ples-dodane slike u galeriju PDF Print E-mail
Written by Mihovil Dekaris   
Monday, 30 March 2009 12:11

I ta noć je iznad nas. Početak plesne večeri je zakazan u 20.30, a nešto prije 21 sat, vrata velike sale hotela Sv. Križ su se zatvorila. Bile su rasprodane sve karte. Pored članova kluba, roditelja mladih jedriličara, klupskih simpatizera, ovaj ples su posjetili i mnogi trogirski ljubitelji plesnih zabava i dobrih druženja. Nakon 5 godina truda na organizaciji ovog bala čini se da je jedriličarima uspjelo zaintrigirati ljubiteljice i ljubitelje društvenih plesova za obnovu ove, nekada vrlo bogate, tradicije u našem gradu.

                Po prvi puta bili smo počašćeni i posjetom našeg gradonačelnika, gospodina Vedrana Rožića, poznatog nogometaša, za kojeg malo tko zna da je u mladim danima, poput mnoge čiovske djece bio i aktivni jedriličar natjecatelj. Na otvaranju plesa gradonačelnik je pozdravio sve prisutne ne krijući dobro raspoloženje zbog ugodnog ozračja u dvorani.

                Primarna namjera organizacije plesa, kao i svih prethodnih godina, je bila prikupiti dio novca potrebnog za financiranje nastupa naših mladih jedriličara na SP u klasi laser 4.7 koje se ove godine održava u Brazilu, ili za nastup na EP iste klase u Švedskoj.

                Kako je najavljeno, zvijezda večeri je trebao biti poznati trogirski tenor Vinko Coce koji tradicionalno podupire jedriličarski ples. Na žalost, bio je spriječen u svojoj namjeri, mada se do posljednjeg dana trudio stići na našu zabavu.

                Za široki glazbeni repertoar se pobrinula grupa Mondi sa otoka Krka. U drugom dijelu večeri momcima iz Mondija se pridružio kaštelanski tenor Nedo Kovačev sa izvrsnom izvedbama starih talijanskih hitova. 

                Tokom večeri odigrala se i lutrija. U ranim jutarnjim satima, kada atmosfera u ovakvim zgodama postaje opuštenija na pozornicu je izašao i mladi pjevač Žarko Šuperba, stari prijatelj, a i zet trogirskih jedriličara. Novo lice na pozornici osvježilo je atmosferu koja se tako održala do 4 sata u jutro.

                Posljednji na ovoj zabavnoj večeri su ostali, kako to i treba, domaćini.   .....i to vrlo zadovoljni, ne samo zbog najboljeg odaziva do sada, već i zbog komentara gostiju koji su svaki od njih te večeri više puta čuli: „ A mogli bi vi ovo i više puta godišnje napraviti“.

        

 
No images
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner